+46 431 136 20 protite@protite.se

MÅLET ÄR ALLTID EN OPTIMAL LÖSNING

PACKNINGAR

Protite AB är en komplett leverantör av packningar och tätningar till livsmedels-, energi-, verkstads- och processindustrin. Med en stor bredd på material samt en flexibel produktion med engagerade medarbetare hanterar vi såväl små som stora serier. Tack vare vår moderna maskinpark klarar vi att leva upp till era krav på hög kvalitet och korta leveranstider.

I material som gummi, cellgummi, cellplast, plaster, fiber och filt stansar eller skär vi ut plana produkter. Planpackningar finns i många applikationer där media, tryck och temperatur styr valet av lämpligt material. Vill du ha hjälp med att välja rätt planpackning så vägleder vi dig gärna rätt.
Målet är alltid en optimal lösning med fokus på just ert behov.

SILIKONGUMMI

Silikongummi har ett mycket brett arbetstemperaturområde och används främst inom läkemedels- och livsmedelindustrin. Silikon har generellt utmärkta köld, värme- och åldringsegenskaper. Vi lagerhåller flertalet tjocklekar och hårdheter.
Vi kan erbjuda packningar i silikongummi som är livsmedelsgodkänd enligt FDA CFR 21, paragraf 177.2600. På begäran erbjuder vi material som uppfyller EU förordning nr. 1935/2004 för material i kontakt med livsmedel samt EU förordning nr. 2023/2006 avseende god tillverkningssed för material som är i kontakt med livsmedel.

NITRILGUMMI

Syntetiskt gummi med mycket god beständighet mot oljor och de vanligaste förekommande bränslena, t.ex. bensin. Denna polymer har vanligtvis goda mekaniska egenskaper, dock lägre beständighet mot väder och ozon.

NITRIL FDA

Detta vita Nitrilgummi uppfyller kraven enligt FDA regulation 21 CFR paragraf 177.2600 för användning inom livs- och läkemedelsapplikationer. På begäran erbjuder vi material som uppfyller EU förordning nr. 1935/2004 för material i kontakt med livsmedel samt EU förordning nr. 2023/2006 avseende god tillverkningssed för material som är i kontakt med livsmedel. Hårdhet Shore 60 Sh.A±5.

EPDM

Syntetiskt gummi med utmärkt ozonbeständighet. Denna polymer har också goda värme- och köldegenskaper. Dessutom utmärkt motståndkraft mot oxiderande syror och andra kemikalier. På begäran kan vi offerera vit EPDM i hårdhet 60° som uppfyller FDA regulation 21 CFR paragraf 177.2600.

KLOROPREN

Kloroprengummi (CR) även kallat neopren, är ett syntetiskt gummi, som kombinerar god väder-, olje- och brandbeständighet. CR är vanligt vid tillverkning av packningar och bärlager där produkterna måste vara motståndskraftiga mot ozon och olja.

VITONGUMMI

Hög temperatur- och kemikaliebeständighet. Tål grader upp till +250°C kontinuerligt. Utmärkt motståndskraft mot vatten, olja, bensin och kemikalier. Dessutom har den en väldigt bra ozon och väderbeständighet.

PARAGUMMI 2645

Paragummi är ett beigefärgat naturgummimaterial som motsvarar högt ställda krav på både mjukhet och elasticitet. Det kan med fördel användas såsom skydd vid sandblästring då det har en hög dämpande effekt.

URETANGUMMI

Flexibelt, fjädrande och homogent material. Nötningsbeständigt, slagtåligt och dämpande egenskaper. Användningsområde -40 till +80°C. Tål olja och fett och de flesta kemikalier, dock ej starka syror och baser samt organiska lösningsmedel.

NATURGUMMI / SBR

Naturgummi och styrenbutadiengummi är de vanligast förekommande materialen för tillverkning av gummiduk. Utmärkande egenskaper är hög slitstyrka, elasticitet och god köldbeständighet. NR och SBR används vanligen till packningar, mellanlägg, slitgummi- och skyddsduk. Finns med eller utan vävinlägg.

GUMMIBUNDEN KORK

Tillverkad av fingranulerad kork bunden med NBR gummi varvid korkens fina elasticitet kombineras med gummits styrka och tätande egenskaper. Beständigt mot svällning i oljor och bensin, bör dock inte användas vid mycket låga temperaturer. Packningen ska inte komprimeras med än 30%. Används med fördel i applikationer som vatten, alkoholer, bensin, eldningsolja, mineraloljor, bränslen m.fl. Dock ej lämplig för syror, alkalier eller oxiderande lösningar.  Temperaturområde -30 till +120°C.